DaDar a ajuns la final

Proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ a ajuns la final. În cadrul ultimei etape, echipele celor patru școli s-au duelat, ieri, la Școala Gimnazială „Virgil Calotescu“ Bascov, într-o întrecere de dezbateri. Tinerii au argumentat pro și contra pe tema egalității de șanse pe piața muncii, dar și în politică. La final, câștigători au fost elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu“ din Pitești care vor merge GRATUIT, alături de IDEE în tabără, în luna august. Cea de-a doua finalistă a fost Școala Gimnazială „Virgil Calotescu“ Bascov, în timp ce „Matei Basarab“ și „Traian“ au terminat pe ultimul loc al podiumului.


Proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ a fost derulat de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație în parteneriat cu ISJ Argeș și Ambasada Franței la București, în perioada decembrie 2018-mai 2019. Proiectul a avut două componente-una de informare și prevenire a sarcinilor nedorite în rândul tinerilor și a discriminării de gen și, a doua, de dezbateri. În grupul țintă au fost incluse 212 persoane dintre care 96 elevi ai celor patru școli partenere: „Matei Basarab“, „Traian“, „Tudor Vladimirescu“ din Pitești și „Virgil Calotescu“ Bascov.
Obiectivul general al proiectului a fost combaterea discriminării de gen şi creşterea gradului de conştientizare în legătură cu prevenirea sarcinilor nedorite în rândul tinerilor prin implicarea acestora în discuții și dezbateri.